Passer du godt nok på sykkelen din om vinteren?

Sykler du hele året? Bra!

Å være vintersyklist er bra både for egen helse og miljøet. Det trenger slett ikke være noe å problem å bruke sykkelen året rundt. Spesielt ikke denne snøfattige vinteren. Så nyt den klare luften, nydelige soloppganger og nedganger og den deilige følelsen av å være ute.

Det er likevel noen ting som er viktige å ta hensyn til når man skal bruke sykkelen i de kaldeste månedene i året.

Type sykkel

Vi anbefaler deg å bruke en sykkel du kan bruke piggdekk på. Vinter betyr glatte veier og for din egen og andres sikkerhet er piggdekk det tryggeste valget. Bruk gjerne en sykkel med skivebremser også da det gir bedre bremseeffekt på skitne hjul.

Vedlikehold:

Sjekk jevnlig wire, kjede og drivverk. Sikre at disse er smurt godt opp. På vinteren anbefaler vi en tyktflytende olje for våte forhold. Sjekk også jevnlig at bremsene fungerer som de skal. Vinterveier er ofte fulle av salt og skitt. dette betyr at sykkelen din trenger hyppigere rengjøring enn ellers i året.

Forberedelser:

Sørg for å ha lys og reflekser på plass. Dette er påbudt når du sykler i mørket. Husk også å kle deg godt. Tær og fingre fryser veldig lett så invester i skikkelige sko og hansker.

 

Se vår film om vedlikehold av sykkelen på vinteren her: