Forsendelse og returForsendelse og retur

FORSENDELSE

Ved kjøp av sykkel eller elsykkel på dbs.no får du sykkelen levert ferdig montert hjem til deg.
Sykkelen er montert og testet av fagpersoner i Norge før den leveres. For å beskytte sykkelen under frakten hjem til deg kommer sykkelen i en eske. For å få plass i esken er styret vridd og pedaler tatt av. Før sykkelen tas i bruk må du vende styret og stramme, og sette på pedaler. Det medfølger en enkel instruksjon som viser hva du skal gjøre. Du kan også se på denne videoen:
 

- Små barnesykler uten gir (12'' og 16'' dvs. fra 2-6 år) leveres umonterte. Disse syklene krever at du selv tar av strips og emballasje og setter på pedaler, styre og sete. Syklene leveres også ut via post-i-butikk i nærheten av der du bor og ikke hjem til deg på døren.

 

FRAKT OG LEVERING

Vi leverer dessverre ikke til Svalbard eller utenom Norge.

Alle kjøp er fraktfrie. 

Når sykkel er ferdig montert og klar til å sendes, vil du bli kontaktet på ditt registrerte mobiltelefonnummer av Bring for å avtale leveringstidspunkt.

Mottakers ansvar:

- Mottakeren må være hjemme hele avtalt tidsintervall

- Mottakeren må kunne nås på telefonnummer som Bring har fått.

- Mottaker må informere om alle de tingene som kan påvirke leveransen, som dårlig vei, portkode, manglende heistilgang, trange/bratte trapper etc.

- Sjåførene skal ikke ta av seg skoene pga HMS regler. Mottaker skal dekke til gulvet før levering.

- Mottaker skal sikre at eventuelle barrierer for leveringsbilen og hindringer som gjør at Bring Express må bære unødvendig mye, er fjernet.

- Avbestillinger må gjøres minst en (1) virkedag før varene er lastet på bilen.

Dette er ikke inkludert:

- Utpakking

- Levering skjer så langt det finnes lovlig farbar vei. For eksempel inkluderes ikke båtavgifter og forsendelse fra båt, men dette må ordnes og betales av mottakeren.

- Ferger tilknyttet riksveinettet anses som praktisk mulig måte.

 

Ved kjøp av 12" og 16" (leveres via post i butikk) vil du motta sporingsnummer på mail og/eller SMS for enkelt å kunne spore leveransen.

Leveringstid er mellom 3-10 virkedager avhenging av sykkeltype og hvor i landet du befinner deg. 

 

REKLAMASJON, SERVICE OG RETUR

Har du problemer med mottatt sykkel – kontakt Cycleurope på tlf. 51 60 45 00 (åpent mellom 09.00 og 15.30) eller send en e-post til info@dbs.no og vi løser eventuelle problemer raskt og effektivt.

Det inngår ingen etterjustering eller 1. gangs service for sykler kjøpt på dbs.no. En sykkel har ofte behov for etterjustering av gir og bremser etter en tids bruk. Dette må utføres av sykkelkjøper selv eller hos en sykkelforhandler der kostnaden dekkes av sykkeleier.

Reklamasjonsskjema

Angrerett og retur: 

Som kunde hos oss har du 14 dagers angrefrist på ditt kjøp. Ønsker du å benytte deg av denne eller av andre årsaker ønsker å returnere varen, må du selv betale returfrakten. Merk at varen skal sendes tilbake i originalemballasjen eller tilsvarene emballasje.

Varen(e) kan returneres til:

Cycleurope Norge AS

Titangata 7B

1630 Gamle Fredrikstad

Dersom du benytter deg av angreretten må angrerettsskjema som fulgte med varen være utfylt og varen må være i samme stand som da du mottok den. Varen skal også returneres i originalemaballasjen.

Har du mistet skjemaet kan dette lastes ned på nytt her. 

Kontakt oss for å motta returetikett. Summen dekkes av kjøper og trekkes fra kjøpssum ved retur av vare.

Vi benytter Bring ved retur av vare og følgende vilkår gjelder:

Mottakers ansvar:

- Varene skal pakkes ned på samme måte som de ankom. Varene skal pakkes i original emballasje. Finnes ikke denne skal det likevel være en tilsvarende beskyttelse.

Dette er ikke inkludert:

- Utplukking, demontering og emballering av produktet.

- Dersom Bring må betale noen form for kompensasjon i forbindelse med en ferjetransport vil kostnad viderefaktureres kunde.

Dersom du som kjøper ønsker å booke retur med en annen leverandør står du fritt til det men varene må fortsatt emballeres og sendes i komplett stand tilbake til oss. Gi beskjed til oss dersom du ønsker å returnere en vare ved bruk av annet fraktselskap.  

Informasjon om angrerett.

Hvis du angrer på et kjøp hos oss, er det  angrerettloven  som gjelder. Vi ønsker at håndteringen skal være så enkel som mulig for begge parter. Ved angret kjøp har selger og kjøper noen forpliktelser som må følges innenfor angrerettlovens bestemmelser. Vi sender ut informasjon til alle våre privatkunder, via e-post, rundt angrerettloven og angrerettskjema ved hvert kjøp som foretas hos oss.

Vi anbefaler å vise god omsorg for varen og originalemballasjen hvis man ønsker å returnere varen trygt og sikkert tilbake.

Under finner du noen viktige utdrag fra angrerettloven:

·   Angreretten betinger at kunde bærer kostnadene selv (jf. Angrerettloven § 8, punkt i). Dersom varene ikke kan returneres med normal post anbefaler vi Posten.no for mer info og gjennomføring av retur av større pakker. Dersom forbrukeren uttrykkelig har valgt en annen type levering enn er dette en kostnad som bæres av kunde(jf. Angrerettloven § 24).

·   Angreretten kan ikke gjøres gjeldende for lyd- eller bildeopptak eller datamaskinprogram der forbrukeren har brutt forseglingen eller mottatt datafiler på egen server, eller der lisenskode/-informasjon er gjort tilgjengelig.(jf. Ang Angreretten § 22, punkt g og n)

·   Angreretten betinger at melding er gitt selger innen 14 dager etter at leveransen er mottatt.(jf. Angrerettloven § 21). Forbrukeren skal uten unødig opphold, og senest 14 dager fra melding om angrerett er blitt gitt, sende varene tilbake.(jf. Ang Angreretten § 25)

·   Angreretten gir næringsdrivende rett til å belaste kunde om produktet er påført en verdireduksjon som følge av bruk utover det som er nødvendig for å fastslå varens art, egenskap og/eller funksjon. (jf. Ang Angreretten § 25).

·   Angrerettloven gjelder kun ved forbrukerkjøp. Angreretten kan derfor ikke benyttes av firmaer eller andre som har handlet som ledd i næringsvirksomhet..(jf Angrerettloven § 1).