Vedlikehold

Vårklargjøring av sykkel

Endelig er veiene bare og sola varmer - Våren er i anmarsj

Men hva må du egentlig tenke på når du finner frem sykkelen igjen etter å ha lagret den hele vinteren eventuelt etter å ha syklet under vinterforhold en hel sesong?

 

Sykkelen burde vaskes godt, start med drivverk og bremser. Drivverket og bremsene kan vaskes med avfettningsmiddel og en vanlig oppvaskbørste. På sykler med felgbrems er det lurt å vaske felgkanten på dekket slik at bremsen fungerer som den skal. 

Resten av sykkelen vaskes med lunkent vann, en mild såpe ( evt. sykkelvask ), og en svamp. Spyl godt av sykkelen ( NB Ikke bruk høytrykksspyler da dette kan skade enkelte deler av sykkelen ). Tørk deretter sykkelen godt med en klut. 

Etter at sykkelen er ren kan det være lurt å smøre opp wire, strømper og kjede.

 

Avslutt med å sjekke at det ikke er slark i styre- eller kranklager samt at bremsene fungerer som de skal.

Da er det bare å nyte den varme fine tida vi har foran oss med ren, pen og velfungerende sykkel

 

Publisert:

15. mars 2017 00.00.00

Hva skal være på sykkelen når det er mørkt?

Selv om våren nærmer seg er fortsatt begynnelsen og slutten av dagene mørke. Dersom du sykler etter mørkets frembrudd er det enkelte ting man må forholde seg til:

Gjennomgående er viktigheten av å bli sett. Når du er syklist i mørket er det din oppgave å sørge for at dine medtrafikanter ser deg. Derfor er det lovpålagt med reflekser foran og bak på sykkelen. Det samme gjelder for lys. Hvitt/gult lys foran på sykkelen og rødt bak.

Lyktene skal kunne ses tydelig i en avstand på 300 meter. 

Husk at jo mer lys og refleks du ifører deg jo bedre vises du. Det er en fordel både for deg og de rundt deg!

Publisert:

15. feb. 2017 00.00.00

Passer du godt nok på sykkelen din om vinteren?

Sykler du hele året? Bra!

Å være vintersyklist er bra både for egen helse og miljøet. Det trenger slett ikke være noe å problem å bruke sykkelen året rundt. Spesielt ikke denne snøfattige vinteren. Så nyt den klare luften, nydelige soloppganger og nedganger og den deilige følelsen av å være ute.

Det er likevel noen ting som er viktige å ta hensyn til når man skal bruke sykkelen i de kaldeste månedene i året.

Les mer

Publisert:

25. jan. 2017 00.00.00

Hvilke krav stilles til sykkelen

Nå er sykkelsesongen godt i gang de fleste steder. Men visste du at en sykkel er definert som et kjøretøy i Trafikkreglene og at det derfor stilles en del krav til sykkelen? Under ser du hvilke krav som gjelder for samtlige sykler. 

 

 

Bremsene

Sykkelen skal ha en brems som virker på forhjulet og en brems som virker på bakhjulet. Disse skal virke uavhengig av hverandre slik at sykkelen kan stanses på en sikker, effektiv og hurtig måte. 

Utfør jevnlig service på sykkelen din slik at du til enhver tid vet at bremsene fungerer slik de skal. Bremsene skal virke med en gang du begynner å bremse.

Lys og refleks

Sykkelen skal være utstyrt med rød refleks bak og gul eller hvit refleks på begge sider av pedalene.

Dersom du bruker klikkpedaler skal sykkelen ha reflekser på pedalarmene. 

Sykler du i mørke eller dårlig sikt skal også sykkelen ha lykt foran som avgir hvitt eller gult lys samt lykt bak som avgir rødt lys.

Lyktene skal kunne ses tydelig i en avstand på 300 meter.

Ringeklokke

Sykkelen skal være utstyrt med ringeklokke slik at du kan varsle omgivelsene dersom det trengs.

Oppfyller sykkelen din disse kravene er det bare å kose seg på veien:)

Lovtekst med kravene finner du her 

Publisert:

12. apr. 2016 00.00.00

Hvilken hybridsykkel skal jeg velge?

En sykkel er ikke lenger bare en sykkel. Det finnes mange ulike kategorier og hver kategori er tilpasset sin brukergruppe. For å gjøre det enda mer komplisert er det også undergrupper i hver kategori. Heldigvis finnes det mange dyktige og flinke sykkel- og sportsbutikker der ute hvor de ansatte står klare for å guide deg til den riktige sykkelen.

Vi i DBS jobber mot å lage et klarere sykkelprogram fremover slik at det skal være enklere for deg som forbruker å vite hvilken sykkel som passer akkurat deg og ditt behov. 

I denne artikkelen tenkte vi å ta for oss hybridsegmentet. Dette er et voksende segment og kanskje det mest riktige segmentet for de fleste som er på jakt etter ny sykkel. En hybridsykkel er kort og greit en mellomting mellom terrengsykkel og landeveissykkel. 28" hjul, dekk med lettere mønster og en mer oppreist sittestilling enn på en landeveissykkel. Men innad i denne kategorien finnes det variasjoner. 

Vi har delt inn vårt hybridsegment i to: Allroad og Strada:

 

 

 

Våre Allroadsykler er laget spesielt for deg som ønsker en sykkel som passer til det meste. Du ønsker en praktisk, trygg og kvalitetssikker brukssykkel. Med vår DBS Allroad kan du legge ut på tur, både på asfalt og grus, sykle i byen, ha barna i sykkelvogn eller barnesete, trene lett og mosjonere samtidig som du sitter komfortabelt og har komponenter du kan stole på. Rammen på vår Allroad har et kortere overrør enn Strada og et justerbart styrestem. Alt for at du skal sitte mer behagelig på din ferd. Designet er diskret uten å være kjedelig og passer mange aldersgrupper.

Våre Stradasykler er utviklet spesielt for deg som bruker sykkelen aktivt f. eks til og fra jobb eller til øvrig trening. Du ønsker at det skal gå fort og stiller krav til komponentene. Våre DBS Strada sykler har derfor en ramme med lengre overrør og flatt styre for å gi deg en mer aggressiv sittestilling. Rammen er også lettere og sykkelen er utstyrt med landeveisutstyr. DBS Strada er perfekt for jobbsyklisten som ikke ønsker å sykle landeveissykkel. På norske sykkelveier er DBS Strada den ultimate jobbsykkelen!

Les mer om våre hybridsykler her.

Publisert:

15. feb. 2016 13.19.00

Nå kommer våren

Nå varmer sola mer og mer for hver gang den stikker hodet frem. Det betyr at det er på tide å finne frem sykkelen etter vinteren. Men vår kjære sykkel trenger gjerne litt kjærlighet og omsorg før den tas i bruk igjen. Husk at en sykkel som tas godt vare på varer i mange år. 

Her får du en kort og grei punktliste for å gjøre sykkelen klar for våren!

 

Da er det bare å nyte at våren og sommeren står for tur!!

Publisert:

18. mars 2015 14.50.10